Homepage van Ronnie Ronaldo - Allround PartyzangerNieuws over Ronnie Ronaldo - Allround PartyzangerRepertoire / Opties van Ronnie Ronaldo - Allround PartyzangerDiscografie van Ronnie Ronaldo - Allround PartyzangerBiografie van Ronnie Ronaldo - Allround PartyzangerFotoalbum van Ronnie Ronaldo - Allround PartyzangerVideo's van Ronnie Ronaldo - Allround PartyzangerGastenboek van Ronnie Ronaldo - Allround PartyzangerNeem Contact op met Ronnie Ronaldo - Allround Partyzanger
 

Biografie | Ronnie Ronaldo

Ronnie Ronaldo, de All Round Party zanger met Brabants bloed is geboren en getogen in de Residentie Den Haag achter de duinen. Sinds jaren woonachtig in het Westland.

Na een buitengewoon intensief sportverleden (hij deed o.a. 6 hele triathlons) is Ronnie in 1996 in de muziek terecht gekomen. Een muziekliefhebber was hij al jaren. Op de donderdagavonden in de jaren tachtig zat hij wekelijks gekluisterd aan de radio waar hij trouw luisteraar was van de Soul Show van Ferry Maat. Hij was een groot fan van Earth, Wind and Fire, Kool and the Gang, Lou Rawls en Luther Vandross, had hij de meeste CD's (LP's) van Neil Diamond en was hij liefhebber van de Sixties. Toch waren de gezellige Hollandse hits ook welkom in huize Ronaldo. Dat kwam waarschijnlijk door zijn Brabantse bloed. Nogal een brede muzieksmaak.

Op een avond in april 1996 deed Ronnie voor de lol mee aan een karaoke wedstrijd. Hij kon kiezen uit ongeveer 15 nummers om te zingen. Hij koos voor "Een Vriend" van Andre Hazes.  Na een staande ovatie bleek dat hij die avond de beste was. De eerste prijs was voor Ronnie.

Naar aanleiding van deze avond werd Ronnie door een vriend uitgenodigd om bij zijn Sixties band The Inmates (voorheen The Clarks) te komen zingen. Na deze avond was Ronnie was volledig verkocht. Zijn enthousiasme was niet meer te stoppen. En als bij Ronnie het enthousiasme toeslaat kun je er op rekenen dat er het een en ander gaat gebeuren. Met The Inmates als opstap heeft Ronnie een aantal jaren met diverse bandjes in het top 40 circuit rondgedraaid totdat hij in 2001 werd gevraagd als zanger van de Big  Bluesband Crusade and Friends.
Een waanzinnige 11 mans bluesband met een vette blazerssectie en een stel muzikanten van een behoorlijk niveau. Diverse bekende Bluespodia werden door de band plat gespeeld met als hoogtepunt het jaarlijkse optreden op het Bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam voor een uitzinnig publiek van 4500 man. Ronnie vond het een eer om met deze muzikanten te mogen spelen.
De verborgen muzikaliteit van Ronnie is mede door deze fantastische band in de afgelopen jaren ruim naar buiten gekomen en hij is uitgegroeid tot een muzikant van grote klasse. Maar hij wilde meer. Hij wilde vaker optreden. Het top 40 feest/circuit bleef hem toch trekken. Lekker zingen wat jij en de mensen leuk vinden. Veel gezellige muziek afgewisseld door een gevoelige ballad.
Kortom, de boel vermaken en af en toe de mensen ontroeren met een gevoelig nummer.

Met dit plan is Ronnie Ronaldo in 2003 begonnen als Party zanger. Hij zette een breed repertoire in elkaar waarvan hij dacht dat je er een super gezellige avond mee kon vullen. Nederlandstalig, Engelstalig, Dance Classics, gevoelige ballads. Als het maar gezellig en vooral dansbaar is.
Zijn eerste promotie album "Beter Laat Dan Nooit" werd opgenomen en op 4 oktober 2003 gepresenteerd. 300 man was getuige en het enthousiasme was groot. De boekingen kwamen snel binnen. Dat het zo snel ging in zo’n korte tijd had Ronnie zelf nooit verwacht. In de zomer van 2005 was Ronnie's tweede CD "Members Only" een feit. Zijn doel was dat het zijn eerste CD kwalitatief zou overtreffen. Dat is gelukt. De reacties op de CD "Members Only" zijn geweldig.
Het werd een productie van hoge kwaliteit en diversiteit.
 
Wekelijks staat Ronnie in heel Nederland op de planken en vermaakt zalen, kroegen, terrassen,etc., met groot succes. Ook in het buitenland is Ronnie veelvuldig te vinden. Spaanse Camping, Oostenrijkse Apres Ski tenten en regelmatig uitstapjes naar zomerse oorden waar de muziek van Ronnie te horen is.

Sinds 2007 is Ronnie Full time zanger geworden.

Op 17 februari komt de single " 't Moet niet gekker worden uit". Een super gezellig nummer.
Het nummer wordt goed ontvangen en heel snel door een ieder meegezongen. Als tweede nummer op de single staat een door Ronnie zelf geschreven versie van het nummer "Dance with my father" van Luther Vandross. Het is niet niks om een nummer van de wereldster Luther Vandross in het Nederlands te bewerken. Volgens Ronnie is het gelukt.

2009
Het jaar waar heel veel gaat veranderen.
Ronnie gaat zijn veelzijdig repertoire nog meer perfectioneren en professionaliseren.

De CD Single "Hou nou toch op" wordt uitgebracht. Een vrolijk nummer, geschreven door Emiel Hartkamp. De single komt te staan op de Skihut CD 29.

Als Dr. Funky geeft hij een spetterende Dance Classics Show die men niet snel zal vergeten.
De grootste Disco hits uit de jaren 70 en 80 komen als een trein voorbij  in deze 35 minuten durende show. Bizarre disco kleding maakt de show compleet.

In 2010 maakt Ronnie de single "Bekijk het maar schat" Een Nederlandse bewerking van het nummer Matrimony van Gilbert O'Sullivan. Deze staat 14 weken genoteerd bij de meest gedraaide platen van Radio Hollandio.

Ik hetzelfde jaar maakt Ronnie samen met vriend en collega Rob Groenendijk als "De Mooie Mannen" de WK hit "Hey We worden kampioen". Een veel gedraaid nummer op diverse Oranje feestem en te vinden op diverse WK Albums.

2011
Tijdens de TV hit Oh Oh Cherzo wordt Ronnie benaderd door de platenbaas van MAS Records.
Hij zoekt een zanger die onvervalst Haags een nummer kan inzingen over Oh Oh Cherzo. Samen met het crazy DJ Team en Ronnie als Ger Zoo ontstaat te maffe plaat Woknok.

In 2011 gaat Ronnie als lid van Team Westland mee om de gevreesde Alp D'Huez te beklimmen met als doel zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de KWF Kankerbestrijding. Na 3 keer de Alp D'Huez te hebben beklommen besluit hij om in  2012 de Alp D'Huez 6 keer te beklimmen.

Tevens schrijft hij een nummer speciaal voor Team Westland. Het nummer heet "Trots op Team Westland" en staat op het gelijknamige verzamelalbum van Ronnie. De volledige opbrengst van het album komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.
 
 

SPONSORS
 
Rob Vollebregt Fashion
Herenstraat 33-35 - 2671 HZ Naaldwijk
T. 0174 624 070
E. info@robvollebregt.nl
 
RR Productions
Verhoevenstraat 31
2291 RN Wateringen
T. 06 4455 8418
E. info@rrproductions.nl
 
Bubbles Hairfashion
Verhoevenstraat 31
2291 RN Wateringen
T. 06 3383 3573
E. info@bubbleshairfashion.nl
 
 
Copyright © 2012 Ronnie Ronaldo - Allround Partyzanger, All rights reserved. | Powered by www.win4u.net